30 mars 2016

En lättare variant av räkmacka

Du behöver:

Ägg
Hackad persilja
Majonnäs
Räkor
Citron

Gör såhär:

Börja med att gärna lägg fram räkorna dagen innan så de verkligen hinner tina tills det är dags att förbereda maten. Häll upp vatten i en kastrull och lägg i så många ägg du vill ha, jag blev supermätt på tre stycken. I med salt och sätt på högsta värmen, när det börjat koka sätter du klockan på 8 minuter då äggen ska bli hårdkokta. Under tiden skalar du räkorna och skär citronen i skivor, för min del blev det bara en halv. När äggen är färdigkokta ställer du dem och kastrullen i kallt rinnande vatten i diskhon. Låt stå ett tag så blir det lättare att skala sen. Dela äggen i halvor - ett tips är att skära av en liten liten bit av ändarna så att de står bättre, klicka på majonnäs och fäst sedan fast räkorna, så mycket det går! På med persilja och kläm citronen över ägghalvorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar