24 mars 2016

Pannbiff med karamelliserad lök

Igårkväll gjorde vi pannbiff med karamelliserad lök till middag. Det var jättegott! Jag som aldrig lyckats göra saftiga, smakrika biffar lät min pojkvän tillaga dessa (och självklart lyckades han även med denna måltid) medan jag nöjde med mig att steka all lök.

Du behöver:

Nötfärs
Finhackad gul lök
Svartpeppar
Salt
En skvätt grädde
Ett ägg
Koriander
Oxfond
Gul lök
Smör till stekning

Gör såhär:

Börja med att finhacka en gul lök, alternativt två små som i vårt fall. Ta sedan två-tre gula lökar och skär dem så du får en massa fina härliga lökringar. I med massa smör i en panna och sedan i med lökringarna. Stek tills de mjuknat och fått en fin färg. Vi tog två normalstora lökar och vi var två personer.

Sedan är det dags för pannbiffarna! Fram med en bunke där du har i nötfärsen tillsammans med ett ägg, den finhackade löken och salt samt peppar. Rör runt, använd gärna händerna. Tillsätt lite grädde, oxfond och koriander. Sedan formar du färsen till normalstora bollar/biffar och steker i rikligt med smör. Vänd efter ett tag och kolla sedan med hjälp av en kniv hur färgen ser ut inuti. När de är genomstekta är de klara och det är bara att plocka fram lite lingonsylt och njuta av denna helt otroligt goda husmanskosten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar