10 mars 2016

Kesoplättar

De här plättarna gjorde jag mycket av förr men de funkar även i LCHF-kosten och passar perfekt som lunch, mellanmål eller en redig frukost. Därför har jag stått och stekt iordning till imorgonbitti. De är verkligen superenkla att göra, det enda är att de kan ta tid att steka.

Du behöver:

2 ägg
1,5 msk fiberhusk
200 g keso
Salt
Smör

Gör såhär:

Rör ihop alla ingredienser (inte smör, det ska du bara steka i) och sätt på spisen på hyfsat låg värme. Klicka sedan i en del av smeten i stekpannan som har smält smör i sig och försök pressa ut den med stekspaden. Låt sedan vara tills den går att vända på och stek på andra sidan. Jag gjorde fyra stycken, lite tjockare och inte jättestora. Men det bestämmer man själv över hur man vill göra!

Supergott att ha vispad grädde och bär till, eller hallonkvarg, eller chokladpudding!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar