5 feb. 2016

Lövbiffsgryta med ugnsrostade grönsaker

När det är helg och man går på ledighet måste man bara skämma bort sig med någon god middag för att fira lite. Jag och Mikael hade handlat hem lövbiff så det blev en gräddig vitlökssås med lövbiff och paprika och till detta fick det bli någonting som jag måste göra oftare - ugnsrostade grönsaker. Det stod helt still i skallen så det blev vitlöksklyftor, morötter och röd paprika. Mums!

Du behöver:

Lövbiff
Smör till stekning
Grädde
Creme fraiche
Röd paprika
Oregano
Timjan
Chili
Riven ost
Svartpeppar
Vitpeppar
Vitlök
Morötter
Olivolja
Salt
Oregano

Gör såhär:

Vi var två så en stod för grönsakerna och den andre för grytan. Då ugnen kan ta lite tid, sätt den på 200 °C och hacka grönsakerna i bitar, inte för små bitar men heller inte för stora. Vitlöken lägger du bara i klyftor som dom är. Allt ner i en ugnssäker form och häll över olivolja och krydda med oregano och salt. In med detta i ugnen i cirka 20 min, tills de blir mjuka och goda helt enkelt. Jag körde med varmluftsugn och därför tog det inte så lång tid som med en "vanlig" ugn.

Strimla lövbiffen och stek i en stor klick smör. Krydda med svartpeppar och häll sedan över grädde. Tillsätt creme fraiche och låt puttra. Tillsätt hackad paprika och riven ost och krydda med även oregano, salt, vitpeppar och timjan. Till sist hacka färsk chili och tillsätt i såsen. Låt stå en stund på lägre värme så att det göttar till sig rejält.

Varför jag valt att inte skriva måttsats är för att man helt enkelt lagar efter hur många man är, hur mycket mat man vill ha samt efter sina egna önskemål.

1 kommentar:

  1. Låter underbart gott!
    Duktiga ni är och roligt ni lagar käk ihop. Spännande fortsättning följer...
    Kram på er!

    SvaraRadera