8 dec. 2017

Pannacotta på Ahlgrens bilar

Det händer inte jätteofta att jag ställer mig i köket just av den anledningen att jag ska baka, ännu mer sällan - laga desserter. Fick en idé på jobbet idag och blev oerhört sugen på att slänga ihop en pannacotta. Med smak av vadå? Jo, Ahlgrens bilar!

Det här är inte något som bara går att slänga ihop och sen servera för en spontanfika med vännerna. Nej, detta tar tid. Inte egentligen själva tillagningen, utan tiden den ska stå i frysen! Hur som helst hoppas jag ni ska gilla detta recept och att magen blir lite glad av något annorlunda efter middagen - eller kanske till fikat. Recept nedan ger 6 portioner!

Du behöver:

1 påse med Ahlgrens bilar
5 dl grädde
Röd karamellfärg
Grön karamellfärg

Gör såhär:

Fördela de rosa, de gröna samt de vita bilarna för sig. Börja med att koka upp 1,5 dl grädde tillsammans med de rosa bilarna på låg värme. Rör ofta och håll koll på härligheten! När bilarna smält och du fått en fin smet rör du i en skvätt röd karamellfärg och stänger av spisen. Låt stå och svalna en stund innan du häller upp i sex mindre dessertskålar. In med dessa i kylen och sysselsätt dig med någonting annat i 2 timmar.

2 timmar senare är det dags för nästa bilfärg - de vita. 1,5 dl grädde och de vita bilarna. Rör ihop på svag värme tills de smält helt och hållet. Här behöver du ingen karamellfärg, utan ställer av och låter svalna när bilarna smält. När den vita smeten svalnat tar du ut dina dessertskålar och häller över det vita. In i kylen ytterligare 2 timmar.

Till sist tar du de gröna bilarna och 1,5 dl grädde och upprepar exakt samma sak som med de rosa bilarna. 1,5 dl grädde, gröna bilarna och när allt smält samman - en skvätt grön karamellfärg. Rör ihop och stäng av spisen så smeten får svalna. Sedan häller du på den gröna smeten på toppen och ställer in i kylen! Innan servering tar du fram desserten och piffar dem med några enstaka bilar för utseendets skull!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar