8 dec. 2017

Glutenfri havregrynsgröt med kvarg & crunch

Du behöver: 

1 dl glutenfria havregryn
1,5 dl vatten
Salt
150 g lindahls kvarg - vit choklad
1 dl hallon

Glutenfri hemmagjord crunch 

- Blanda 1,5 dl glutenfria havregryn med 3/4 dl sötströ.
- Smält 75 g smör och rör ihop detta sedan med ingredienserna ovan
- Klicka ut i små formar och in i ugnen på 175 C i ca 10 minuter

Gör såhär: 

Ta fram en kastrull och börja med att hälla i havregryn som du sedan täcker med vatten. Koka upp på medelvarm värme på spisen samtidigt som du ibland rör runt. Tillsätt salt. När vattnet kokat bort och du format en gröt stänger du av spisen och häller upp i en serveringsskål. Plocka fram kvargen och bären, se gärna till att tina dina bär om de är frysta. Mixa med stavmixer och häll över gröten. Strö några färska hallon över din frukost och toppa med din hemmagjorda crunch.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar