8 dec. 2017

Glutenfri kesolasagne

Du behöver: 

Olja till stekning
500 g nötfärs
1 förp krossade/passerade tomater
2 msk tomatpuré
1 gul lök
3 morötter
1 stor vitlöksklyfta
Salt
Peppar
Timjan
Paprikakrydda
1 msk kalvbuljong
500 g keso (alltså en stor förp)
3 dl vatten
9 glutenfria lasagneplattor
2 dl riven ost

Gör såhär:

Du börjar egentligen med att göra en helt vanlig, supersmarrig köttfärssås! Hacka lök och riv morötter och stek upp på medelvarm värme tillsammans med färsen. När färsen är brynt häll över de krossade/passerade tomaterna, tomatpuré och pressa i en vitlöksklyfta. Sänk värmen på spisen och smaka av med salt, peppar, paprikakrydda och timjan. Låt stå en stund så härligheten får gotta till sig!

Sätt igång ugnen, på 200 C. Häll på kalvbuljong och keso på köttfärssåsen. Rör runt. Låt stå ytterligare en stund innan du häller över vattnet. Se till att ha en stekpanna som är stor nog så att det inte rinner över. Sänk spisens värme ännu en gång och låt stå samtidigt som du plockar fram en ugnssäker form. Nu är det dags att skapa självaste lasagnen! Börja med ett lager köttfärssås, sedan på med tre lasagneplattor, på med köttfärssås och upprepa tills plattorna och köttfärssåsen är slut. Överst ska du i alla fall ha köttfärssåsen där du sedan strör över den rivna osten. In i ugnen i ca 30-40 minuter. Om lasagnen får en fin färg "för fort" kan du alltid lägga över ett folietäcke så att den fortsätter att tillagas men inte bränns. Sedan är det bara att njuta tillsammans med en fräsch sallad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar