10 nov. 2016

Vegansk wok

Imorgon ska vi ha personalfest på jobbet. Vi blir strax över 20 personer och det är bestämt att vi kommer köra 80-talstema! Det ska bli oerhört kul och idag har jag stått och gjort vegansk mat till två av kollegorna. En av dom är vegan och en vegetarian. Jag som själv älskar kött tyckte ändå det var kul att testa någonting helt annat, något nytt. Det doftar helt underbart!

Du behöver:

1 gul lök
2 klyftor vitlök
4 stora morötter
400 g broccoli
1 burk kokosmjölk
150 g champinjoner 
2 msk lime- eller citronsaft (jag valde lime)
1 msk råsocker
1 tsk curry
2 paket nudlar (eller spagetti om det är det som finns hemma)
2 buljongtärningar
5 dl vatten
2 msk matolja
Salt och peppar

Gör såhär:

Finhacka löken och vitlöken och skala sedan morötterna, finhacka sedan även dessa. Skär svampen i små skivor för att svampen ska ge mer smak. Tina broccolin om du liksom jag köpt fryst, sedan skär du den i lite mindre bitar. Hetta upp olja i en stor stekpanna och fräs sedan lök, morötter och svamp i omgångar. Sedan kan du lägga allt detta tillsammans och gör iordning en kastrull med vatten och buljong. Koka upp och krydda med lime, curry och råsocker. I med kokosmjölk och nudlarna. Låt detta koka tills nudlarna är klara. Smaka av med lite salt och peppar och rör ihop allt till en stor röra.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar