21 nov. 2016

Blomkålspizza

Du behöver:

1 blomkålshuvud
3 st ägg
50 g riven ost
2 msk fiberhusk
1 msk oregano
1 msk basilika

Gör såhär:

Ovan ser ni recept på själva pizzadegen. Till detta kan du såklart sedan ha på Mikaels supergoda tomatsås som ni hittar om ni - här -. På pizzan har du på det du föredrar, jag hade på rökt skinka, färsk ananas, champinjoner, fetaost, tomater och pizzakrydda.

Riv blomkålen antingen med rivjärn eller mixa med stavmixer. När du fått fram ett fint puder rör du ihop detta med äggen och med osten samt fiberhusken. Krydda sedan med oregano och basilika. Sätt på ugnen på 200 °C och ta fram en plåt med bakplåtspapper. Bred ut smeten över hela plåten och ställ in i ugnen och förgrädda botten i 20-25 minuter. Sen tar du ut plåten och häller över tomatsås och det du föredrar att ha på din pizza. In i ugnen till sist, i ca 15 minuter. Sen är det bara att hugga in!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar