2 nov. 2016

Panerad torsk

När pappa och mamma var här hade pappa med sig torsk, fångad av honom själv - såklart. Jag är ju uppväxt med att alltid äta massa fisk och aldrig köpt i butik. Pappa är superduktig på att laga fiskmåltider och älskar att fiska! Perfekt kombo! Ikväll passade jag på att göra två matlådor med panerad torsk och potatis.

Du behöver:

Torskfilé
1 ägg
Glutenfritt ströbröd
Smör

Gör såhär:

Om fisken är fryst så lägg fram den kvällen innan i kylen så att den tinas. När det är dags att laga mat så skär du medelstora bitar och tar fram en bunke där du vispar upp ett ägg. Doppa och vänd fisken i ägget och häll upp ströbröd på en tallrik. Klä fisken i ströbröd och sätt på spisen. I med rikligt med smör i stekpannan och lägg i fisken. Stek på medelvarm värme på alla sidor tills fisken är genomstekt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar