3 apr. 2016

Benfri kotlett med vitlökssås

Äntligen! Vi har tänkt göra den här rätten ända sedan i torsdags eller när det nu var, men det har blivit annat så idag fick det äntligen bli ugnsrostade grönsaker i ugn, benfria fläskkotletter och mammas fantastiska vitlökssås. Mums!

Du behöver:

Benfria fläskkotletter
Röd paprika
Morötter
Vitlöksklyftor
Olivolja
Timjan
Salt
Santa Maria Rub
Smör till stekning

Mammas fantastiska vitlökssås:


3 dl grädde
1 köttbuljong
1 burk cantadou färskost, vitlök & örter

Gör såhär:

Börja med att sätta på ugnen, 200 °C. Skär morötter och paprika i stavar och lägg i dem i en bunke tillsammans med halva vitlöksklyftor. Häll över olivolja, salt och timjan. I med detta i en ugnssäker form och in i ugnen i ca 20 minuter - tills grönsakerna mjuknat och fått en fin färg helt enkelt. Jag använde varmluftsugn. Krydda köttet med en rub du föredrar från Santa Maria och stek i rikligt med smör. Kolla när köttet är genomstekt och stäng av plattan. Mammas goda sås är hur enkel som helst att tillaga. Ta fram en kastrull och häll i alla ingredienserna, smula ned buljongen. Sedan sätter du på spisen och rör runt emellanåt. Sedan är den klar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar