20 jan. 2017

Smarrig kasslergratäng

Du behöver:

150 g okokt glutenfri pasta
1 röd paprika
1 purjolök
500 g kassler
200 g philadelphia (vitlök och örter)
2 dl creme fraiche
Grönsaksbuljong
Vatten
Olja
Riven ost

Gör såhär:

Börja med att koka upp pastan. Samtidigt hackar du purjolök, paprika och kassler. I med detta i en stekpanna med en skvätt olja innan, och låt det få fin färg. När pastan är klar häller du av den i ett durkslag och häller i den i en ugnssäker form. Sätt på ugnen på 225 °C. Häll över philadelphia och creme fraiche på kasslern och låt stå och puttra ett tag på låg värme. Koka upp lite vatten och ha i en grönsaksbuljong, när buljongen löst upp sig häll detta över i stekpannan. Låt stå en stund och rör runt. Till sist häller du över kasslerblandningen över pastan i formen och strör riven ost över hela kalaset. In i ugnen i ca 20 minuter (jag körde på 30 minuter med folietäcke sista 5-8 minuterna). Njut!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar