28 apr. 2019

Pasta med ost- och broccolisås

Du behöver (4 port):

1 broccolibukett
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 st äggulor
100 g riven grana padano
0,5 citron (saften)
500 g glutenfri pasta
Salt & peppar

1 påse babyspenat
1 hackad rödlök

Gör såhär:

Skär broccolin i mindre buketter och skala stammen och skär upp den i tunna bitar. Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull (denna ska först användas som vattenbad). Rör ihop broccolin, äggulorna, grädden, creme fraichen och osten i en värmetålig bunke och placera den i det kokade vattnet. Värm på i ca 10 min under omrörning så att såsen blir lite tjockare och osten smälter.

Smaksätt med salt, peppar och citronsaft. Ställ undan bunken och koka upp pastan i det redan bubblande vattnet. Koka pastan 1 min mindre än vad som anges. Häll sedan av pastavattnet men spara 0,5 dl som ska hällas i pastasåsen. Vänd i såsen i pastan och ställ på spisen en kort stund på väldigt låg värme. När det är dags att hugga in strör du över hackad rödlök och babyspenat.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar