25 apr. 2019

Glutenfria och vegetariska enchiladas

Nu har det gått alldeles för lång tid sedan jag la upp ett recept här - skärpning! Visst? I tisdags bestämde jag mig för att äta vegetariskt ett tag framöver, mest för att se hur min hälsa påverkas. Jag har bytt jobb och blivit riktigt inspirerad av min kollega Marie som är vegan och jag fick lite känslan av att; Om det är lika gott men inte innehåller kött - varför ska jag då inte välja det alternativet?

Du behöver (4 port):

500 g glutenfri quornfärs
Olja att steka i
40 g tacokrydda
1 röd paprika
500 g passerade tomater
Riven ost
8 glutenfria tortillas (jag använde mig av Old El Pasos)

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 °C. Stek quornfärsen i rikligt med olja, jag använde rapsolja. I pannan tillsätter du sedan hälften av tacokryddan och hälften av de passerade tomaterna. Rör ihop och låt stå på plattan en stund och puttra. Under tiden kan du hacka upp paprikan. Ta nu fram en ugnssäker form och fördela quornblandningen med paprikan på tortillabröden och rulla ihop. När du lagt dom i formen blandar du ihop resterande tacokrydda med passerade tomater och häller över tortillabröden. Det sista du gör är att strö på huuuuur mycket riven ost du bara vill! Sen in i mitten av ugnen i typ 10 minuter och njuuuuuuut sedan med sallad och en klick gräddfil. MUMS!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar