4 juni 2019

Kirurgens auberginegratäng med mozzarella

Du behöver (4 port):

1 kg aubergine
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 kg tomater
1 krm chiliflakes
2 mozarellaostar
2 dl riven pecorino
Salt
Olivolja

Gör såhär:

Skär auberginen i tunna skivor (på längden) och lägg upp dom på en skärbräda. Strö över lite salt och låt stå och dra i ca 20 min. Torka sedan av skivorna. Sätt på ugnen på 225 C och pensla aubergineskivorna med olivolja på båda sidorna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Rosta skivorna i ugnen i ca 20 min (mitten av ugnen) men se till att vända på skivorna efter halva tiden.

Skala och hacka lök och vitlök. Skär tomater i grova bitar. Stek löken i olivoljan på medelvarm värme - löken ska inte få färg. När löken mjuknat tillsätter du vitlök och chiliflakes. Bland sedan i tomaterna och låt stå tills du fått en tjock tomatsås. Smaka av med salt! Skär sedan upp mozzarellan i tunna skivor och ta fram en ugnssäker form som du smörar. Varva aubergine, tomatsås, mozzarella och pecorino. Gör i den ordningen och avsluta med ett lager aubergine, tomatsås och pecorino. In i ugnen i ca 30 min och voilá! Njut med en fräsch grönsallad till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar