25 sep. 2016

Glutenfria scones

Underbara helgmorgnar! Pojkvännen bestämde sig för att ställa sig och baka scones imorse. Det är något jag inte växt upp med utan gjort någon gång i hemkunskapen i skolan och testat en gång då jag minns att det gick åt helvete, haha. Idag blev dom supergoda!

Du behöver:

50 g smör
4-5 dl glutenfri mjölmix
2 dl mjölk
Salt

Gör såhär:

På med ugnen, på 225 °C grader. Scones ska ju vara enkelt och gå fort, därför blandar du helt enkelt bara ihop alla ingredienserna och gör dem till två bullar. Precis som ni ser på bilden nedan, gör ett kryss över smörgåsen och med hjälp av en gaffel gör du små prickar. Lägg på en plåt och in i ugnen, i mitten och ta ut dem efter 20 minuter. Ät med smör och en kopp te till detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar