16 feb. 2017

Glutenfri kesolasagne

Du behöver:

9-10 lasagneplattor - självklart glutenfria
500 g nötfärs
1 msk olivolja till stekning
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
3 morötter
1 stor vitlöksklyfta
1 gul lök
Salt
Peppar
Paprikakrydda
Timjan
1 msk kalvfond
3 dl vatten
500 g/en stor burk keso (jag använde mini-keso)
2 dl riven ost

Gör såhär:

Börja med att ta fram en stekpanna och stek färsen i oljan. Hacka lök och riv morötter och häll i stekpannan tillsammans med färsen. Pressa i vitlöken och när färsen är genomstekt tillsätter du de krossade tomaterna och tomatpurén. Rör runt och krydda med salt, peppar, paprikakrydda och timjan. Smaka hela tiden av. Häll i kalvfonden och vattnet och sänk värmen, låt stå och puttra en stund. Sätt på ugnen på 200 °C under tiden och ta fram en ugnssäker form. Häll i keson i stekpannan och rör ihop. När ugnen är varm varvar du köttfärssåsen med glutenfria lasagneplattor och toppar till sist med riven ost. In i ugnen i mitten på ca 30-40 minuter. Njut med en fräsch sallad!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar