200 g halloumi
2 gula lökar
½ msk rapsolja
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
2 ½ dl matlagningsgrädde
1 förp krossade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
3 morötter
1 msk dijonsenap
1 msk balsamvinäger
2 tsk torkad timjan
Salt & peppar
Gör såhär:
Skär halloumi i stavar och stek gyllene i oljan, tänk på att det är viktigt att de får stekyta. Hacka lök och stek med, pressa i vitlök och rör runt. Blanda sedan ner tomatpuré och fräs ett tag. Häll på grädden, de krossade tomaterna och smula ner buljongtärningen. Skär sedan morötterna i stavar och lägg ner även dessa i grytan, låt puttra en stund och smaka av med senap, balsamvinäger, timjan, salt och peppar. Rör inte för mycket. Servera denna fantastiska (och vegetariska) stroganoff med sallad och kokt ris.
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
2 ½ dl matlagningsgrädde
1 förp krossade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
3 morötter
1 msk dijonsenap
1 msk balsamvinäger
2 tsk torkad timjan
Salt & peppar
Gör såhär:
Skär halloumi i stavar och stek gyllene i oljan, tänk på att det är viktigt att de får stekyta. Hacka lök och stek med, pressa i vitlök och rör runt. Blanda sedan ner tomatpuré och fräs ett tag. Häll på grädden, de krossade tomaterna och smula ner buljongtärningen. Skär sedan morötterna i stavar och lägg ner även dessa i grytan, låt puttra en stund och smaka av med senap, balsamvinäger, timjan, salt och peppar. Rör inte för mycket. Servera denna fantastiska (och vegetariska) stroganoff med sallad och kokt ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar