6 dec. 2016

Segt julgodis med puffat ris och choklad

Det är inte bara jag som ligger hemma sjuk utan sambon likaså. Igår, redan efter en enda dag, kändes det som man klistrat fast i soffan och att man nästan blev ännu sjukare av att bara ligga där. "Vad ska vi göra?" sa Mikael och vi tog därför och gjorde lite julgodis. Mest som test, men det blev bra. Det blev ingen stor mängd men lagom då vi ändå inte ska fira jul här hemma i år.

Du behöver:

Vatten
Någon choklad du tycker om (tex Mars, Milky way eller japp)
Puffat ris

Gör såhär:

Detta är oerhört enkelt kan jag börja med att säga. Gör iordning en kastrull med vatten som ska agera vattenbad. Jag tog en mindre kastrull men inte allt för mycket vatten i och satte en skål över badet. Låt vattnet näst intill koka och ha i chokladen i bunken som ligger på kastrullen. Rör runt och när det smält sänker du värmen och har i puffat ris. Rör runt även nu och stäng sedan av spisen. Ta fram en bricka/tallrik och lägg på bakplåtspapper. Med hjälp av två skedar gör du praliner som läggs på pappret, ett tips är att väga var och en så blir de ungefär lika stora. In med detta i frysen och plocka fram en stund innan fika. Supergott till kaffe!

Foto: Mikael Tibblin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar