23 okt. 2016

Köttbullar med parmesan

Vi har haft mina föräldrar här i helgen och därför måste ju jag och sambon självklart leverera i köket, speciellt när både mamma och pappa kollar in bloggen och vet att vi kan! Fredagkväll blev det därför köttbullar med parmesan och bladpersilja med hemlagat potatismos, och igår en supersmaskig lövbiffsgryta med pasta.

Du behöver:

Blandfärs
Salt
Peppar
Grädde
Bladpersilja
Parmesan
Glutenfritt ströbröd
Gul lök
Vitlök
Oxfond
Dijonsenap

Gör såhär:

Blanda ihop blandfärs, salt, peppar och glutenfritt ströbröd. Finhacka bladpersilja, gul lök, vitlök och parmesan. Rör ihop dessa ingredienser med det som finns i bunken och tillsätt grädde, oxfond och dijonsenap. Rulla till lagom stora köttbullar och stek dem i rikligt med smör på medelvarm värme. Till detta borde du göra hemlagat potatismos, och det har ni väl koll på va? Koka potatis och mosa och ha i grädde och kryddor. Mums! Vi hade även kokta grönsaker till, samt lingonsylt och vinbärsgelé. Hur gott som helst, och så fräscht!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar