5 dl glutenfria havregryn
100 g smör
1,5 dl strösocker
1 msk vaniljpulver
3 msk kakao
2 msk vatten
Till garnering: Kokosflingor eller pärlsocker, eller inget alls. Lika gott ändå!
Gör såhär:
Tänk på att smöret ska vara mjukt och därför kan det vara bra att lägga fram smöret en stund innan det är bakdags! Rör sedan ihop smör med socker. Tillsätt kakao, vaniljpulver och vatten - Rör runt. I med havregryn och rör runt, det är enklast till slut att använda händerna - och du ska ju ändå kladda ner dig när du ska rulla bollarna. Forma till stora eller små chokladbollar och garnera med antingen kokosflingor eller pärlsocker. Enligt mig är standard pärlsocker, och kokosflingor lite extra men denna gång hade vi inget utav detta hemma. Men jag gillar dem som dom är ändå! In med bollarna i kylen och njut sedan när de fått en fastare form. Mums!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar