100 g smör eller margarin
1,5 dl florsocker
3/4 dl strösocker
1 ägg
150 g glutenfri mjölmix
½ msk kakao
½ tsk bakpulver
65 g jordnötter
50 g mörk choklad
Gör såhär:
Smält smöret och vispa det med florsocker, strösocker och blanda sedan i ägget. När du fått en jämn smet sätter du på ugnen på 200 ºC och tar fram ännu en bunke. I denna bunken blandar du i den glutenfria mjölmixen, kakao och bakpulver. Häll sedan över mjölblandningen i den första bunken. Grovhacka jordnötter och chokladen och tillsätt dessa två godsaker i smeten och rör om. Klicka sedan ut på en plåt med bakplåtspapper och se till att kakorna inte hamnar för nära varandra eller blir för stora - de sväller ganska rejält. In i ugnen i ca 8 minuter och ta sedan ut och låt kakorna svalna på ett galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar