Det är alltid roligt att testa någonting nytt. Efter att jag hade suttit och bläddrat i ICAs tidning Buffé, som jag annars alltid brukar slänga direkt, hittade vi ett recept vi ville testa! Det handlar om vegetariska halloumi- och morotsbiffar med jasminris och vitlökssås.
Biffarna är verkligen någonting alla måste testa. De blev så bra! Hur goda som helst! Vi äter sällan vegetariskt, mer tvärtom - bara kötträtter, men dessa kommer göras om. Jag tror jag ska göra om dessa biffar redan idag till matlådor. Så goda var dom helt enkelt!
Du behöver:
250 g morötter
1 halloumi (200 g)
2 ägg
3/4 dl glutenfritt ströbröd
1 tsk chiliflakes
Salt
1 kryddmått svartpeppar
Olja
Gör såhär:
Riv halloumi och morötter och häll i en skål tillsammans med två ägg. Rör runt och tillsätt ströbröd, chiliflakes och svartpeppar. Ha i en skvätt olja och salta lite lätt. Smaka gärna av. Sätt på ugnen på 250 °C och under tiden då ugnen blir varm tar du fram en plåt och ett bakplåtspapper. Forma smeten till biffar i ungefär samma storlek. Ha oljade händer när du formar biffarna. Vi gjorde 12 stycken, men i receptet stod det 8. Det är tiden i ugnen som sedan spelar roll. In i ugnen (mitten) och vänta ca 10-15 min. Du ser när de fått fin färg. Ät dessa fantastiska biffar tillsammans med kokt jasminris och en enkel vitlökssås gjort på tex creme fraiche, en nypa socker och pressad vitlök.
Skoj att följa dig och dina smaskiga tips här!
SvaraRaderaBra med idéer då man har idétorka.
Kramkram!