Du behöver:
Köttfärssås:
Nötfärs
Gul lök
Morötter
Vitlök
Oxfond
Svartpeppar
Salt
Oregano
Timjan
Krossade tomater
Matlagningsgrädde
Ketchup
Tomatpuré
Bechamelsås:
Glutenfri mjölmix
Mjölk
Vitpeppar
Salt
Grädde
Smör
Glutenfria lasagneplattor
Riven ost
Gör såhär:
Börja med att stek upp färsen och finhacka löken och morötterna. I med allting i en gryta och stek tills färsen fått fin färg. I med tomatpuré, krossade tomater, matlagningsgrädde, oxfond och finhacka sedan vitlök och tillsätt i grytan. Smaksätt med salt, svartpeppar, oregano, timjan och lite ketchup. När köttfärssåsen står och göttar till sig blandar du ihop i en kastrull - glutenfri mjölmix, mjöl, grädde, salt, vitpeppar och smör. Rör hela tiden så det inte kokar fast i botten, på medelvarm värme.
Sätt igång ugnen på 225 °C och ta fram en ugnssäker form. Varva glutenfria lasagneplattor med köttfärssåsen (börja med köttfärssåsen) och till slut häll över den vita såsen. Strö över riven ost som ett sista lager och ställ in i ugnen i ca 45 minuter. Känn efter med en potatissticka så att plattorna blivit mjuka. Ett tips är att lägga på folie efter en stund när du tycker lasagnen fått fin färg. Låt svalna och sedan - njuut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar