Jag började faktiskt denna söndag med att baka hasselnötskakor. Tre ingredienser kändes liksom som lagom avancerad nivå. Perfekt för mig som gillar att hålla det simpelt! Receptet hittade jag i en av mina LCHF-böcker, "Kakor och desserter med LCHF" som är skriven av Mariann Andersson. Finns på www.bokus.com nu för 187 kr.
Du behöver:
2 dl hasselnötskärnor
2 äggvitor
1,5 msk sötströ
Gör såhär:
Mal hasselnötskärnorna i en, enligt orginalreceptet, mandelkvarn - jag använde dock vår stavmixer och det funkade toppen. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner de malda nötterna och även sötningen. Klicka ut 15-20 kakor på en plåt med bakplåtspapper. Stick ner en hasselnötskärna i varje kaka. Grädda sedan kakorna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter, på 175 °C. Skulle man vilja ha kakorna en aning sötare kan man alltid tillsätta lite honung och det går även finfint att doppa de färdiga kakorna i choklad, gärna mörk!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar