Spenderar helgen i Skövde hos min fina kompis Linn och hennes lilla familj. Igår var det jag som introducerade dom för den berömda tacopajen á la LCHF och idag gjorde Linn kycklingwok med cashew. Det var så himla gott!
Du behöver:
Kycklingfilé
Broccoli
Blomkål
Purjolök
Gul lök
Vitlök
Ostronsås
En skvätt soya
Vatten
Vattenkastanjer
Cashewnötter
Smör till stekning
Gör såhär:
Skär vitlöksklyftorna (vi använde oss av två stycken) i mindre bitar och fräs dessa i en klick smör. Samtidigt i en annan panna steker du upp den hackade broccolin samt blomkålen. Även den gula löken och purjon ska hackas och göra dem sällskap. Hacka kycklingen i små bitar och blanda ihop detta med vitlöken tills kycklingen är genomstekt. Efter detta häller du över grönsakerna i kycklingblandningen och häller på vatten, soyan, ostronsås och vattenkastanjerna. Låt detta stå ett tag på plattan och götta till sig och tillsätt sen sist nötterna.
Självklart kan man ha i vilka grönsaker man vill i rätten, till exempel röd paprika.
Låter spännande gott! Aldrig testat vattenkastanjer...
SvaraRadera