13 feb. 2017

Krämig räkgryta med jasminris

Du behöver:

1 purjolök
3 mellanstora paprikor (jag tog två röda och en grön)
2 tsk olivolja
3 msk tomatpuré
1 liten vitlöksklyfta
150 g skalade räkor
3 dl grädde
Salt
Peppar
Curry
Paprikakrydda

Gör såhär:

Börja med att hacka purjolök och paprika i små bitar. Stek dessa i lite olivolja så att de mjuknar. Tillsätt efter en stund vitlök, tomatpuré och grädde. Rör ihop och sänk värmen. Smaka av med salt, peppar, curry och paprikakrydda. Låt stå ett tag och puttra medan du skalar räkorna (om du nu inte köpt färdigskalade - jag tycker det är mycket godare med de man handskalar själv). Koka upp jasminris som du brukar och precis innan du ska servera häller du i räkorna i grytan. Rör ihop och låt stå några minuter innan du sätter dig ner och äter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar